Tecnologia i comerç

La tecnologia, la seva evolució i l’absorció d’aquesta per part del consumidor ha estat un dels factors essencials en l’evolució de la demanda, i ara ens trobem en un moment clau on molts avenços tecnològics conflueixen i estan fent canviar la manera de comprar i de vendre. La història està plena d’èxits i fracassos en els que empreses no han sabut entendre l’impacte de la tecnologia en les pràctiques d’intercanvi entre consumidor i proveïdor.

Aquesta taula debatrà des de dos vessants diferents l’impacte que tenen les TIC sobre el comerç. En primera instància es plantejarà des de l’enfocament de com l’evolució de la tecnologia influencia al comerç. És a dir, els canvis que el comerç ha d’entendre i assumir per seguir mantenint la seva competitivitat. Aquí es pot parlar de subtemes com l’”e-commerce”, el Big data, les Xarxes Socials, les botigues tecnològiques i multicanals, l’assortiment infinit i les “crypto-monedes” (“Blockchain” / “Bitcoin”).

I en segon lloc, com la tecnologia canvia la conducta del client a l’hora d’anar a comprar. Aquí caldrà abordar temàtiques com l’accés a la informació, l’estalvi de temps, l’experiència de compra, la mobilitat i la satisfacció post-compra. En aquesta part de la taula desgranarem els comportaments i les expectatives que el consumidor té, fent una previsió de les possibilitats que el comerciant té de lliurar l’experiència desitjada pel consumidor.

taules rodones amb experts Europeus
Model de ciutat i relació amb el comerç local
Comerç, cultura i turisme
Models comercials en les ciutats del futur
Impacte del comerç en el paisatge urbà, quin paper pot i ha de jugar el comerç?
Tecnologia i comerç
La botiga perfecta